Kroupová baba s houbami
Tradiční pokrm ze slovenské kuchyně. Namísto sádla lze pokrm upéct i na oleji a stane se z něj vegetariánská pochoutka.
recept,fotorecept,kroupy ječné,brambory,Bezmasá jídla,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
houby sušené | 40 | gramů | |
kroupy ječné | 200 | gramů | |
majoránka | 1.5 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sádlo | 30 | gramů | |
sádlo | - | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | 600 | mililitrů | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
2.
sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 600 mililitrů
Přidáme sůl, pepř, vodu a vaříme 20 minut pod pokličkou. Voda se musí téměř úplně vstřebat.
5.
Přidáme scezené houby a chvíli smažíme.
6.
Kroupy přendáme do misky, přidáme houby, promícháme a necháme chladnout.
9.
Polovinu brambor smícháme s kroupami.
11.
majoránka 1.5 čajové lžičky • česnek 1 stroužek
Do druhé poloviny brambor přimícháme majoránku a očištěný prolisovaný česnek.
12.
Brambory rozetřeme na první vrstvu.
13.
Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.
14.
Rozkrájíme a podáváme.
Dobrou chuť!