Křenová omáčka
Jednoduchá a oblíbená omáčka, která je nejchutnější s vařeným hovězím masem a s knedlíkem.
recept,fotorecept,křen čerstvý - kořen,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
křen čerstvý - kořen | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 | litr | |
mouka hladká | 1.5 | polévkové lžíce | |
máslo | 2 | polévkové lžíce | |
ocet | 1 | čajová lžička | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky |
Recept
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr
... a přilijeme mléko. Dobře rozmícháme a uvaříme do zhoustnutí.
4.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 1 čajová lžička • ocet 1 čajová lžička • křen čerstvý - kořen
Přilijeme smetanu, přidáme sůl, trochu cukru, octa a křen podle chuti. Křen můžeme použít čerstvý nebo nakládaný.
Dobrou chuť!