Krémový třešňový zákusek
Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný zákusek s křupavou kůrkou, třešněmi, smetanou a mascarpone.
recept,fotorecept,třešně,mascarpone,smetana kyselá (14-18% tuku),štrudlové těsto - ručně tažené,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | ½ | čajové lžičky | |
cukr krystalový | 3 | polévkové lžíce | |
mascarpone | 250 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 500 | mililitrů | |
třešně | 600 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
škrob bramborový | 3 | čajové lžičky | |
štrudlové těsto - ručně tažené | 85 | gramů |
Recept
2.
cukr krystalový 1 polévková lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • škrob bramborový 1 čajová lžička
Přimícháme uvedené ingredience.
3.
mascarpone 250 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 500 mililitrů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • škrob bramborový 2 čajové lžičky • citronová kůra ½ čajové lžičky • vejce slepičí 2 kusy
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.
4.
štrudlové těsto - ručně tažené 85 gramů • máslo 15 gramů
Těsto rozprostřeme na menší máslem vymazaný pekáč. Okraje mohou výrazně přečnívat.
5.
Na těsto vylijeme rovnoměrně krém.
6.
Povrch pokryjeme směsí s třešněmi.
7.
máslo 35 gramů
Přečnívající okraje potřeme rozpuštěným máslem a překryjeme jimi třešňovou vrstvu.
8.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
9.
Podáváme.
Dobrou chuť!