Krémový salát ze zelí a červené řepy

Výborný salát vhodný jako příloha k masům. Jako samostatný pokrm může být bez přidání tatarské omáčky zdravou večeří pro všechny dietáře.
recept,fotorecept,zelí bílé,červená řepa,Zeleninové saláty,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty › Bezlepkové › Sezona - červená řepa › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 400 280 | mililitrů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
ocet | 2 13 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
tatarská omáčka | 150 759 | mililitrů kcal | |
zelí bílé | 800 232 | gramů kcal | |
červená řepa | 1 480 | kilogram kcal |
Recept

2.
sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky
Vložíme ho do hrnce, přisypeme sůl, kmín, promícháme a necháme odpočívat.

3.
červená řepa 1 kilogram
Červenou řepu omyjeme a doměkka uvaříme ve vodě (asi za 1 - 1,5 hodinu). Necháme vychladnout a oloupeme.

4.
Červenou řepu nahrubo nastrouháme a přidáme k zelí.

5.
cibule 100 gramů • ocet 2 polévkové lžíce • sůl
Cibuli oloupeme a též nahrubo nastrouháme do salátu. Přidáme ocet, sůl (dle chuti) a dobře promícháme.



Dobrou chuť!