Krémové řezy s mascarpone
Vynikající zákusek s vanilkovým krémem a šlehačkou s mascarpone.
recept,fotorecept,máslo,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mascarpone,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 8 | polévkových lžic | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mascarpone | 250 | gramů | |
mléko | ½ | litru | |
mouka polohrubá | 8 | polévkových lžic | |
máslo | 250 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
vejce slepičí | 7 |
Recept
1. Příprava těsta
vejce slepičí 7 ks • cukr krystalový 8 polévkových lžic • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • mouka polohrubá 8 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • kakao - prášek 2 polévkové lžíce
Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přimícháme kakao.
2.
Vylijeme střídavě na vymazaný a pomoučený plech tak, aby se vytvořilo mramorování.
3.
Pečeme při 180-200 °C asi 10 minut. Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnout.
4. Příprava pudinkového krému
mléko ½ litru • pudink vanilkový 40 gramů • cukr vanilkový 10 gramů
Do misky odlijeme trochu mléka (zbývající dáme vařit), rozmícháme v něm pudink a vanilkový cukr. Vylijeme do vroucího mléka a uvaříme hustou kaši.
5.
máslo 250 gramů • cukr moučkový 100 gramů
Vychladlý pudink postupně přimícháme k změklému máslu, přidáme cukr podle chuti a vyšleháme hladký krém.
6. Příprava šlehačkového krému
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mascarpone 250 gramů • cukr vanilkový 10 gramů • cukr moučkový 2 polévkové lžíce
Smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem dotuha. Mascarpone utřeme s cukrem a opatrně přimícháme vyšlehanou šlehačku.
7. Plnění a zdobení
Na vychladlý plát naneseme pudinkový krém a zarovnáme. Zákusek nakrájíme na kostičky.
8.
Na pudinkový krém cukrářským sáčkem ozdobně nastříkáme šlehačkový krém, podle vlastní fantazie. Zákusek necháme v chladu ztuhnout.
Dobrou chuť!