Králičí játra s jablky
Skvělý oběd či večeře z králičích jater. Podáváme s rýží a s chutnou sladkou přílohou z jablek, plněných brusinkovým džemem.
recept,fotorecept,králičí játra,Zaječí a králičí maso
Zaječí a králičí maso
Kategorie
Zaječí a králičí maso ›
Ingredience
Ingredience
Rýže na másle recept | - | ||
cibule | 200 | gramů | |
cukr třtinový | - | ||
džem brusinkový | - | ||
jablka | 2 | kusy | |
králičí játra | 500 | gramů | |
mouka hladká | 60 | gramů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept
3.
... a poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
4.
Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.
7.
Játra v mouce obalíme.
8.
cibule 200 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
9.
Na cibuli z obou stran...
10.
...opečeme játra.
12.
Játra vyjmeme ze šťávy.
14.
Játra vrátíme do pánve a zalijeme omáčkou. Převaříme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!