Kotlíkový guláš z mangalici
Vepřový guláš z kvalitního masa mangalici. Maso z mangalici se pro nižší obsah cholesterolu považuje za mnohem zdravější, než běžné vepřové maso z prasete.
recept,fotorecept,cibule,paprika červená,česnek,rajčata,brambory,mangalica - plec,Masové polévky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Masové polévky
Kategorie
Masové polévky › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezona - Česnek › Sezona - Rajčata › Sezona - Paprika › Sezona - Cibule › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cibule | 1.5 | kilogram | |
kmín mletá | 1 | čajová lžička | |
koření hořčice celá | 2 | čajové lžičky | |
majoránka | 1 | čajová lžička | |
mangalica - plec | 1.5 | kilogram | |
paprika červená | 300 | gramů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
papriková pasta gulášová - pikantní | - | ||
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
rajčata | 300 | gramů | |
sádlo | 250 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 3.5 | litru | |
česnek | 5 | stroužků |
Recept
1.
cibule 1.5 kilogram • sádlo 250 gramů
Do kotlíku dáme sádlo a necháme ho rozpustit. Přidáme cibuli a 30 minut ji za občasného promíchání smažíme nad mírným ohněm.
2.
mangalica - plec 1.5 kilogram
Maso opláchneme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Promícháme a necháme maso zatáhnout.
3.
pepř černý mletý 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • kmín mletá 1 čajová lžička • sůl 1 čajová lžička
Přisypeme koření, sůl, promícháme...
5.
paprika červená 300 gramů • česnek 5 stroužků • rajčata 300 gramů
Papriku umyjeme, vyčistíme a nakrájíme na proužky. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Rajčata zalijeme horkou vodou, scedíme a oloupeme. Nakrájíme.
6.
Do polévky přidáme zeleninu...
7.
... a česnek. Vaříme 20 minut.
8.
brambory 500 gramů • koření hořčice celá 2 čajové lžičky • majoránka 1 čajová lžička • papriková pasta gulášová - pikantní
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do guláše a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme hořčici, majoránku. Pokud chceme mít guláš pikantní, přimícháme paprikovou pikantní pastu.
Dobrou chuť!