Koprová omáčka
Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.
recept,fotorecept,kopr,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Omáčky a prívarky,Recepty slovenské kuchyně
Omáčky a prívarky
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1.5 | čajové lžičky | |
kopr | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 500 | mililitrů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | - | ||
mouka hladká | 80 | gramů | |
máslo | 60 | gramů | |
ocet | 2 | čajové lžičky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 250 | mililitrů |
Recept
2.
... a otrháme jemné části ze stonků. Nasekáme nadrobno. Množství kopru závisí na naší chuti. V našem receptu je použitých 25 g již čistého, nasekaného kopru.
5.
voda 250 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 1.5 čajové lžičky
... a zalijeme nejprve horkou vodou, přimícháme mléko a rozvaříme dohladka. Podle potřeby (pokud by se vytvořily žmolky) přecedíme. Přidáme kopr, sůl a cukr a 5 minut za stálého míchání povaříme.
6.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ocet 2 čajové lžičky • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%
Přimícháme smetanu a dochutíme octem. Pokud je omáčka hustá rozředíme ji podle potřeby trochou mléka.
Dobrou chuť!