Kombu Dashi
Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.
recept,fotorecept,mořské řasy Kombu,Zeleninové polévky,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Recepty japonské kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Recepty japonské kuchyně
Kategorie
Zeleninové polévky › Veganské recepty › Vegetariánské recepty › Recepty japonské kuchyně › Bezlaktózové › Bezlepkové › Asijská kuchyně ›
Recept
1.
mořské řasy Kombu 20 gramů
Plátky mořských řas Kombu očistíme nasucho od případného bílého povlaku.
2.
Do plátků řas příčně zastřihneme nůžkami na několika místech, aby se z nich při dalším zpracování uvolnilo více chuti.
4.
Hrnec s řasami a vodou postavíme na sporák, a na středním ohřevu přivedeme téměř k varu. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, odebereme ji lžičkou. Pozor, voda nesmí vřít, jinak by byl vývar hořký.
5.
Hotový vývar přecedíme přes papírový kuchyňský ubrousek.
Dobrou chuť!