Koláč z kyseného zelí
Slaný zimní koláč, který vám mimořádně zachutná.
recept,fotorecept,slanina prorostlá,zelí kvašené,těsto lístkové,Slané koláče
Slané koláče
Kategorie
Slané koláče ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 3 | polévkové lžíce | |
slanina prorostlá | 250 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | gramů | |
sýr Ementál | 150 | gramů | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | 100 | mililitrů | |
zelí kvašené | 500 | gramů |
Recept
4.
zelí kvašené 500 gramů • voda 100 mililitrů
Kysané zelí promyjeme a nakrájíme na drobno. Přidáme k cibuli a promícháme. Přidáme vodu a necháme zakryté krátce podusit.
5.
vejce slepičí 3 kusy • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 gramů • sýr Ementál 150 gramů
Podušené zelí přendáme do větší mísy, přidáme osmahnutou slaninu. Necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme vejce, zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr.
7.
Vychladlou směs poklademe na těsto a dáme péct na 200 °C 3O minut.
Dobrou chuť!