Koláč z kyselého mléka s broskvemi

Oblíbený a dnes už tradiční hrnkový koláč z kyselého mléka, plný chutného ovoce.
recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
broskve kompotované | 300 189 | gramů kcal | |
brusinky sušené | ¾ 447 | hrnku kcal | |
cukr krystalový | 1.5 1430 | hrnku kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
krupice | 1 828 | hrnek kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 640 | litr kcal | |
mouka polohrubá | 2 890 | hrnky kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 1 2131 | hrnek kcal | |
rozinky | ¾ 505 | hrnku kcal | |
soda bikarbona | 1 0 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr
Čerstvé mléko nalijeme do hrnce, přikryjeme a necháme 12 hodin zkysnout při pokojové teplotě. Potom mléko vložíme do lednice a necháme odstát dalších 12 hodin.

2.
rozinky ¾ hrnku • brusinky sušené ¾ hrnku
Rozinky a brusinky opláchneme a necháme odstát ve vodě. Pak je scedíme.


4.
mouka polohrubá 2 hrnky • krupice 1 hrnek • soda bikarbona 1 čajová lžička
Do mísy nasypeme obě mouky a smícháme s jedlou sodou.

5.
cukr krystalový 1.5 hrnku • olej slunečnicový 1 hrnek
Přidáme cukr, 3 hrnky mléka (které jsme si nechali zkysnout) a olej. Dobře promícháme.

6.
Vmícháme rozinky a brusinky.


8.
Těsto vylijeme do připraveného plechu a navrch poklademe broskve.

9.
Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20-30 minut. Pomocí dřevěné špejle zkusíme, zda je koláč upečený, a to tak, že ji zapíchneme do koláče a po vytažení nám na jejím konci nezůstane lepivé těsto. Upečený koláč posypeme prosátým práškovým cukrem.

Dobrou chuť!