Kokosový srnčí hřbet
Sladký zákusek z kokosu s jemným čokoládovým krémem.
recept,fotorecept,cukr moučkový,kokos strouhaný,máslo,máslo,Zákusky,
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
bílá čokoláda | - | ||
cukr moučkový | 100 | gramů | |
kokos strouhaný | 120 | gramů | |
krupice | 40 | gramů | |
krupice | - | ||
mléko | 50 | mililitrů | |
máslo | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
čokoláda | 75 | gramů |
Recept
1. Korpus
vaječný bílek 4 kusy • cukr moučkový 100 gramů
Bílky vyšleháme na hustý sníh a vmícháme do nich cukr.
2.
kokos strouhaný 120 gramů • krupice 40 gramů
Přimícháme kokosovou moučku a mouku. Vznikne hustší těsto.
3.
Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rovnoměrně do ní rozetřeme těsto.
4.
Ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut při mírné teplotě.
5. Čokoládový krém
čokoláda 75 gramů • mléko 50 mililitrů
Čokoládu rozpustíme v mléce ve vodní lázni.
8. Plnění a zdobení
Korpus vyklopíme z formy a překrojíme ho podélně. Vrch podebereme dlouhým kuchyňským nožem a na noži si ho necháme položený stranou. Spodek potřeme 2/3 čokoládového krému a pomocí nože položíme na krém vršek korpusu.
9.
Celý zákusek potřeme zbylým krémem.
11.
Uložíme do chladu a po úplném ztuhnutí servírujeme.
Dobrou chuť!