RECEPTY

Kokosový srnčí hřbet

Kokosový srnčí hřbet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Sladký zákusek z kokosu s jemným čokoládovým krémem.

recept,fotorecept,cukr moučkový,kokos strouhaný,máslo,máslo,Zákusky,

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda -
cukr moučkový100gramů
kokos strouhaný120gramů
krupice40gramů
krupice-
mléko50mililitrů
máslo-
máslo100gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek2kusy
čokoláda75gramů

 

Recept

1. Korpus

vaječný bílek 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů

Bílky vyšleháme na hustý sníh a vmícháme do nich cukr.

Bílky vyšleháme na hustý sníh a vmícháme do...

2. 

kokos strouhaný 120 gramů  krupice 40 gramů

Přimícháme kokosovou moučku a mouku. Vznikne hustší těsto.

Přimícháme kokosovou moučku a mouku. Vznikne...

3. 

máslo  krupice

Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rovnoměrně do ní rozetřeme těsto.

Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a...

4. 

Ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut při mírné teplotě.

Ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut při...

5. Čokoládový krém

čokoláda 75 gramů  mléko 50 mililitrů

Čokoládu rozpustíme v mléce ve vodní lázni.

Čokoládu rozpustíme v mléce ve vodní lázni....

6. 

vaječný žloutek 2 kusy

Vmícháme žloutky a čokoládovou masu převaříme. Necháme vychladnout.

Vmícháme žloutky a čokoládovou masu...

7. 

máslo 100 gramů

Máslo nakrájíme, necháme změknout a do pěny ho vyšleháme s čokoládovou masou.

Máslo nakrájíme, necháme změknout a do pěny...

8. Plnění a zdobení

Korpus vyklopíme z formy a překrojíme ho podélně. Vrch podebereme dlouhým kuchyňským nožem a na noži si ho necháme položený stranou. Spodek potřeme 2/3 čokoládového krému a pomocí nože položíme na krém vršek korpusu.

Korpus vyklopíme z formy a překrojíme ho...

9. 

Celý zákusek potřeme zbylým krémem.

Celý zákusek potřeme zbylým krémem....

10. 

bílá čokoláda

Rozpustíme bílou čokoládu a zákusek ozdobíme.

Rozpustíme bílou čokoládu a zákusek...

11. 

Uložíme do chladu a po úplném ztuhnutí servírujeme.

Uložíme do chladu a po úplném ztuhnutí...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit