Kokosový krémeš
Recept na zákusek s kokosovým korpusem, pudinkovým krémem a šlehačkou.
recept,fotorecept,kokos strouhaný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 6 | polévkových lžic | |
cukr krystalový | 90 | gramů | |
cukr vanilkový | 30 | gramů | |
kokos strouhaný | 120 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 | gramů | |
mléko | 550 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
máslo | 180 | gramů | |
pudink vanilkový | 37 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
vaječný bílek | 5 | ||
vaječný žloutek | 5 |
Recept
1. Příprava kokosového korpusu
vaječný bílek 5 ks • cukr krystalový 6 polévkových lžic • mouka polohrubá 100 gramů • kokos strouhaný 120 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů
Z bílků ušleháme sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr, mouku, kokos a prášek do pečiva.
2.
Těsto vylijeme na menší (20 x 30 cm) plech, vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě 170 °C asi 15 minut.
4. Příprava krému
pudink vanilkový 37 gramů • cukr krystalový 90 gramů • cukr vanilkový 10 gramů • vaječný žloutek 5 ks • mléko 400 mililitrů
V troše studeného mléka rozmícháme pudink, cukr a žloutky. Vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustou kaši.
6.
Krém rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus.
7. Příprava šlehačky
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • cukr vanilkový 20 gramů
Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Natřeme na zákusek a posypeme kokosem, dáme zchladit a pokrájíme na kostičky.
Dobrou chuť!