RECEPTY

Kokosovo tvarohový dezert

Kokosovo tvarohový dezert

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Tento zákusek je tak fantastický, že ho zaručeně ocení každý host. A co je hlavní, je rychle a jednoduše připravený, sladký a krémový.

recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,kokos strouhaný,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový80gramů
cukr moučkový100gramů
kokos strouhaný200gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%½litru
rum třtinový bílý3polévkové lžíce
tvaroh jemný hrudkový250gramů
těsto lístkové275gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
škrob kukuřičný50gramů

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru  tvaroh jemný hrudkový 250 gramů  kokos strouhaný 200 gramů  cukr krystalový 80 gramů  vaječný žloutek 4 kusy  škrob kukuřičný 50 gramů  rum třtinový bílý 3 polévkové lžíce

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy....

2. 

Ponorným mixérem vše spolu rozmixujeme.

Ponorným mixérem vše spolu rozmixujeme....

3. 

těsto lístkové 275 gramů

Listové těsto stočené na papíře rozvineme a vložíme na plech (22 x 32 cm). Okraje těsta musí být zvednuté po okraj plechu. Převislé části odkrojíme.

Listové těsto stočené na papíře rozvineme a...

4. 

Na těsto nalijeme připravený krém.

Na těsto nalijeme připravený krém....

5. 

Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C....

6. 

vaječný bílek 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů

Z vaječných bílků vyšleháme sníh. Když začne tuhnout, přidáme prosátý cukr a spolu vyšleháme dotuha.

Z vaječných bílků vyšleháme sníh. Když...

7. 

Bílkový sníh natřeme na upečený koláč. Můžeme ho zarovnat nebo na něm vytvořit vlnky.

Bílkový sníh natřeme na upečený koláč....

8. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C....

9. 

Zákusek necháme dobře vychladnout a nakrájíme ho na porce. Při chladnutí se na zákusku vysrážejí malé kuličky, které zákusek krásně dekorují.

Zákusek necháme dobře vychladnout a nakrájíme...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit