Kokosovo tvarohový dezert
Tento zákusek je tak fantastický, že ho zaručeně ocení každý host. A co je hlavní, je rychle a jednoduše připravený, sladký a krémový.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,kokos strouhaný,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 | gramů | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
kokos strouhaný | 200 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | ½ | litru | |
rum třtinový bílý | 3 | polévkové lžíce | |
tvaroh jemný hrudkový | 250 | gramů | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
škrob kukuřičný | 50 | gramů |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru • tvaroh jemný hrudkový 250 gramů • kokos strouhaný 200 gramů • cukr krystalový 80 gramů • vaječný žloutek 4 kusy • škrob kukuřičný 50 gramů • rum třtinový bílý 3 polévkové lžíce
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.
2.
Ponorným mixérem vše spolu rozmixujeme.
3.
těsto lístkové 275 gramů
Listové těsto stočené na papíře rozvineme a vložíme na plech (22 x 32 cm). Okraje těsta musí být zvednuté po okraj plechu. Převislé části odkrojíme.
4.
Na těsto nalijeme připravený krém.
5.
Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.
6.
vaječný bílek 4 kusy • cukr moučkový 100 gramů
Z vaječných bílků vyšleháme sníh. Když začne tuhnout, přidáme prosátý cukr a spolu vyšleháme dotuha.
7.
Bílkový sníh natřeme na upečený koláč. Můžeme ho zarovnat nebo na něm vytvořit vlnky.
8.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
9.
Zákusek necháme dobře vychladnout a nakrájíme ho na porce. Při chladnutí se na zákusku vysrážejí malé kuličky, které zákusek krásně dekorují.
Dobrou chuť!