Kokosovo-smetanové rohlíčky
Recept na přípravu křehkého vánočního cukroví, které provoní celý dům.
recept,fotorecept,kokos strouhaný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
kokos strouhaný | 100 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | ¼ | čajové lžičky | |
mouka polohrubá | 450 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 230 | mililitrů | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
čokoláda na vaření | 100 | gramů |
Recept
1.
mouka polohrubá 450 gramů • kokos strouhaný 100 gramů • máslo 250 gramů • vaječný žloutek 1 kus • cukr moučkový 100 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 230 mililitrů • kypřicí prášek do pečiva ¼ čajové lžičky • cukr vanilkový 20 gramů
Ze všech surovin si připravíme těsto, které necháme odležet 2 hodiny.
2.
Z těsta tvarujeme menší rohlíčky a ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
3.
Pečeme při teplotě 170 °C asi 10-15 minut.
4.
cukr moučkový • čokoláda na vaření 100 gramů
Hned po upečení rohlíčky obalíme v moučkovém cukru a po vychladnutí konce namočíme do čokolády.
Dobrou chuť!