Kokosová roláda
Tradiční cukrárenská klasika.
recept,fotorecept,kokos strouhaný,kokos strouhaný,Rolády
Rolády
Kategorie
Rolády ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 | gramů | |
cukr moučkový | 60 | gramů | |
džem malinový | 3 | polévkové lžíce | |
kokos strouhaný | - | ||
kokos strouhaný | 4 | polévkové lžíce | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 380 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
máslo | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
pudink vanilkový | 37 | gramů | |
rum | 1 | polévková lžíce | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | 4 | polévkové lžíce |
Recept
3.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr krystalový 60 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • voda 4 polévkové lžíce
Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. přidáme olej, vodu a připravenou mouku.
4.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.
5.
Těsto vylijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech (42 x 32 cm) vyložený papírem na pečení.
6.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
7.
Korpus stočíme do rolády...
8.
... a zavineme do mokré kuchyňské utěrky. Necháme vychladnout.
9.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 380 mililitrů • cukr krystalový 20 gramů • pudink vanilkový 37 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Vychladíme ho za stálého míchání ve studené vodní lázni.
10.
máslo 200 gramů • cukr moučkový 60 gramů • kokos strouhaný 4 polévkové lžíce • rum 1 polévková lžíce
Máslo utřeme s cukrem, vmícháme pudink, kokos a rum. Dobře vyšleháme a necháme, za občasného promíchání, částečně ztuhnout v chladu. Na naplnění rolády musí být krém přiměřeně tuhý, aby se při stáčení nevytlačoval ven.
11.
Roládu vyjmeme z utěrky. Opatrně ji roztočíme a odstraníme papír.
12.
džem malinový 3 polévkové lžíce
Korpus natřeme džemem a naneseme náplň. Část náplně si necháme na závěrečné potření rolády.
13.
Nádivku rozetřeme a roládu stočíme. Vršek potřeme zbytkem náplně a posypeme kokosem.
14.
Necháme ztuhnout v chladu nejméně 2-4 hodiny.
Dobrou chuť!