Kefírová hrnečková bábovka
Jednoduchá, jemná a nadýchaná bábovka pro všechny.
recept,fotorecept,kefír,mouka hladká,Bábovky,Koláče
Bábovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ¾ | hrnku | |
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | 1 | balení | |
kefír | 1 | hrnek | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 1.5 | hrnku | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | ½ | hrnku | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
5.
mouka hladká 1.5 hrnku • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • cukr vanilkový 1 balení
Přisypeme mouku s rozmíchaným kypřicím práškem a vanilkovým cukrem.
6.
Dobře promícháme.
8.
Pečeme 35-40 minut při teplotě 180 °C. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme zapíchnutím špejle do bábovky. Po jejím vytažení nesmí zůstat mokrá.
Dobrou chuť!