RECEPTY

Kardamomové indické sušenky

Kardamomové indické sušenky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.

recept,fotorecept, kardamon mletý,mandle sladké jádra,Suché pečivo,Recepty indické kuchyně,Vánoční recepty,Vegetariánské recepty

Suché pečivo

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý1čajová lžička
mouka cizrnová hladká25gramů
cukr třtinový75gramů
mandle sladké jádra-
mouka celozrnná100gramů
mouka hladká150gramů
muškátový ořech mletý½čajové lžičky
máslo160gramů
pšeničná krupice25gramů
soda bikarbona½čajové lžičky

 

Recept

1. 

mouka hladká 150 gramů  mouka celozrnná 100 gramů  mouka cizrnová hladká 25 gramů  pšeničná krupice 25 gramů  soda bikarbona ½ čajové lžičky  cukr třtinový 75 gramů  kardamon mletý 1 čajová lžička  muškátový ořech mletý ½ čajové lžičky  máslo 160 gramů

Do mísy nasypeme mouky, jedlou sodu, cukr, pepř a přidáme nakrájené změklé máslo.

Do mísy nasypeme mouky, jedlou sodu, cukr, pepř...

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho půl hodiny při pokojové teplotě odpočívat.

Vypracujeme těsto a necháme ho půl hodiny při...

3. 

mandle sladké jádra

Těsto prohněteme a tvarujeme z něj kuličky, do kterých vtlačíme mandle nebo pistácie.

Těsto prohněteme a tvarujeme z něj kuličky, do...

4. 

Pečeme při teplotě 180 °C 15 minut. Po upečení necháme důkladně vychladnout. Skladujeme v uzavíratelné nádobě.

Pečeme při teplotě 180 °C 15 minut. Po...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit