Kardamomové indické sušenky
Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.
recept,fotorecept, kardamon mletý,mandle sladké jádra,Suché pečivo,Recepty indické kuchyně,Vánoční recepty,Vegetariánské recepty
Suché pečivo
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Suché pečivo › Recepty indické kuchyně › Vánoční recepty › Vegetariánské recepty › Asijská kuchyně › Vánoční pečivo ›
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | 1 | čajová lžička | |
mouka cizrnová hladká | 25 | gramů | |
cukr třtinový | 75 | gramů | |
mandle sladké jádra | - | ||
mouka celozrnná | 100 | gramů | |
mouka hladká | 150 | gramů | |
muškátový ořech mletý | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 160 | gramů | |
pšeničná krupice | 25 | gramů | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky |
Recept
1.
mouka hladká 150 gramů • mouka celozrnná 100 gramů • mouka cizrnová hladká 25 gramů • pšeničná krupice 25 gramů • soda bikarbona ½ čajové lžičky • cukr třtinový 75 gramů • kardamon mletý 1 čajová lžička • muškátový ořech mletý ½ čajové lžičky • máslo 160 gramů
Do mísy nasypeme mouky, jedlou sodu, cukr, pepř a přidáme nakrájené změklé máslo.
2.
Vypracujeme těsto a necháme ho půl hodiny při pokojové teplotě odpočívat.
3.
Těsto prohněteme a tvarujeme z něj kuličky, do kterých vtlačíme mandle nebo pistácie.
4.
Pečeme při teplotě 180 °C 15 minut. Po upečení necháme důkladně vychladnout. Skladujeme v uzavíratelné nádobě.
Dobrou chuť!