Karbanátky s rohlíkem
Klasické chutné karbanátky z vepřového masa. Jako přílohu doporučujeme brambory na jakýkoliv způsob.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›
Ingredience
Ingredience
majoránka | ½ | čajové lžičky | |
mléko | - | ||
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¾ | čajové lžičky | |
pečivo bílé | 2 | kusy | |
strouhanka | - | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
sůl zeleninová | ¼ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
vepřové mleté maso 500 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ¾ čajové lžičky • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • sůl zeleninová ¼ čajové lžičky • majoránka ½ čajové lžičky • česnek 2 stroužky • vejce slepičí 1 kus • pečivo bílé 2 kusy • mléko
Mleté maso smícháme se solí, pepřem, mletou červenou paprikou, zeleninovou solí, majoránkou, prolisovaným česnekem, vajíčkem a v mléce namočeným (a vyždímaným) rohlíkem.
3.
Karbanátky smažíme v dostatečném množství oleje, aby se dobře propekly, z obou stran asi 5 minut.
4.
Usmažené karbanátky necháme na papírovém ubrousku okapat od oleje.
Dobrou chuť!