Karbanátky
Oblíbené smažené karbanátky z mletého masa.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
mléko | 150 | mililitrů | |
olej fritovací | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rohlík bílý | 2 | kusy | |
strouhanka | 0 | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřové mleté maso | 800 | gramů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
rohlík bílý 2 kusy • mléko 150 mililitrů • vepřové mleté maso 800 gramů • cibule 100 gramů • vejce slepičí 2 kusy • česnek 4 stroužky • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • strouhanka
Rohlíky nakrájíme bez jejich konců, zalijeme mlékem, necháme rozmočit. Přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčka, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Takto připravenou směs promícháme rukama. Pokud se nám zdá směs řídká, přidáme trochu strouhanky.
3.
Karbanátky smažíme v horkém oleji pod pokličkou 8 minut, obrátíme a 8 minut je osmažíme z druhé strany bez pokličky.
4.
Karbanátky můžeme konzumovat s chlebem a hořčicí, nebo je podáváme k omáčkám. Velmi chutné jsou s bramborami či bramborovou kaší.
Dobrou chuť!