Karamelovo-ořechové šišky
Oblíbené nepečené vánoční pamlsky.
recept,fotorecept,mléko slazené kondenzované,burisony rýžové,Cukrovinky,Vánoční recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Kategorie
Cukrovinky › Vánoční recepty › Nepečené › Bezlepkové › Vánoční zákusky › Vánoční nepečené dezerty ›
Ingredience
Ingredience
burisony rýžové | 140 | gramů | |
cukr krystalový | 350 | gramů | |
mléko slazené kondenzované | 397 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 50 | gramů |
Recept
2.
mléko slazené kondenzované 397 gramů
Přilijeme kondenzované mléko a za stálého míchání na ohni, necháme vzniklou hmotu rozpustit.
3.
máslo 250 gramů
Odstavíme z ohně, přidáme máslo a mícháme dokud se důkladně nerozpustí v karamelu.
5.
burisony rýžové 140 gramů
Přisypeme burisony a dobře promícháme. Směs necháme 15 minut mírně vychladnout. Během chladnutí často promícháváme.
6.
Z teplé směsi tvoříme v rukou kuličky, vytvarujeme je do šišek a klademe na plech. Ruce si občas opláchneme studenou vodou. Pamlsky skladujeme v chladu, nejlepšé jsou třetí den od přípravy, proto doporučujeme důkladně schovat. :) 2 hodiny před podáváním přemístíme z chladu do pokojové teploty, aby lehce změkly.
Dobrou chuť!