RECEPTY

Karamelovo-ořechové šišky

Karamelovo-ořechové šišky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Oblíbené nepečené vánoční pamlsky.

recept,fotorecept,mléko slazené kondenzované,burisony rýžové,Cukrovinky,Vánoční recepty,Nepečené,Bezlepkové

Cukrovinky

Ukuchtil

Počet porcí

40

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

burisony rýžové140gramů
cukr krystalový350gramů
mléko slazené kondenzované397gramů
máslo250gramů
ořechy vlašské mleté50gramů

 

Recept

1. 

cukr krystalový 350 gramů

Cukr nasypeme do hlubšího hrnce a zahříváním zkaramelizujeme.

Cukr nasypeme do hlubšího hrnce a zahříváním...

2. 

mléko slazené kondenzované 397 gramů

Přilijeme kondenzované mléko a za stálého míchání na ohni, necháme vzniklou hmotu rozpustit.

Přilijeme kondenzované mléko a za stálého...

3. 

máslo 250 gramů

Odstavíme z ohně, přidáme máslo a mícháme dokud se důkladně nerozpustí v karamelu.

Odstavíme z ohně, přidáme máslo a mícháme...

4. 

ořechy vlašské mleté 50 gramů

Přimícháme ořechy.

Přimícháme ořechy....

5. 

burisony rýžové 140 gramů

Přisypeme burisony a dobře promícháme. Směs necháme 15 minut mírně vychladnout. Během chladnutí často promícháváme.

Přisypeme burisony a dobře promícháme. Směs...

6. 

Z teplé směsi tvoříme v rukou kuličky, vytvarujeme je do šišek a klademe na plech. Ruce si občas opláchneme studenou vodou. Pamlsky skladujeme v chladu, nejlepšé jsou třetí den od přípravy, proto doporučujeme důkladně schovat. :) 2 hodiny před podáváním přemístíme z chladu do pokojové teploty, aby lehce změkly.

Z teplé směsi tvoříme v rukou kuličky,...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit