Karamelovo-nektarinkový obrácený koláč
Šťavnatý letní koláč k odpolední kávě či čaji o páté.
recept,fotorecept,nektarinky,cukr krystalový,cukr krystalový,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
citron | 1 | kus | |
cukr krystalový | 150 | gramů | |
cukr vanilkový | 8 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
máslo | 110 | gramů | |
nektarinky | 500 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 4 | kusy | |
vločky ovesné | 50 | gramů |
Recept
2. Karamel
cukr krystalový 100 gramů • máslo 100 gramů
Do kastrolu nasypeme krystalový cukr. Postupným zahříváním a mícháním ho zkaramelizujeme. Přidáme máslo a mícháme do zředění karamelu a rozpuštění másla. Do karamelu vložíme nektarinky.
3. Příprava těsta
vejce slepičí 4 kusy • cukr krystalový 50 gramů • cukr vanilkový 8 gramů • sůl • citron 1 kus
Vejce utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu. Nektarinky scedíme a karamelovo-máslový roztok vlijeme do vajec, zamícháme.
4.
máslo 10 gramů • vločky ovesné 50 gramů
Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ovesnými vločkami. Na dno rovnoměrně rozložíme nektarinky.
5.
mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů
Do vaječné směsi přidáme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek a těsto do hladka vymícháme. Nalijeme ho na nektarinky.
6. Pečení
Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C cca 20 až 25 minut.
7.
Po upečení necháme koláč vychladnout. Z okrajů pekáče ho jemně nožem uvolníme. Pekáč rychle otočíme a koláč vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!