RECEPTY

Karamelovo-nektarinkový obrácený koláč

Karamelovo-nektarinkový obrácený koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Šťavnatý letní koláč k odpolední kávě či čaji o páté.

recept,fotorecept,nektarinky,cukr krystalový,cukr krystalový,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citron1kus
cukr krystalový150gramů
cukr vanilkový8gramů
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mouka hladká200gramů
máslo110gramů
nektarinky500gramů
sůl-
vejce slepičí4kusy
vločky ovesné50gramů

 

Recept

1. Příprava nektarinek

nektarinky 500 gramů

Nektarinky omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na kousky.

Nektarinky omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na...

2. Karamel

cukr krystalový 100 gramů  máslo 100 gramů

Do kastrolu nasypeme krystalový cukr. Postupným zahříváním a mícháním ho zkaramelizujeme. Přidáme máslo a mícháme do zředění karamelu a rozpuštění másla. Do karamelu vložíme nektarinky.

Do kastrolu nasypeme krystalový cukr. Postupným...

3. Příprava těsta

vejce slepičí 4 kusy  cukr krystalový 50 gramů  cukr vanilkový 8 gramů  sůl  citron 1 kus

Vejce utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu. Nektarinky scedíme a karamelovo-máslový roztok vlijeme do vajec, zamícháme.

Vejce utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a...

4. 

máslo 10 gramů  vločky ovesné 50 gramů

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ovesnými vločkami. Na dno rovnoměrně rozložíme nektarinky.

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ovesnými...

5. 

mouka hladká 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů

Do vaječné směsi přidáme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek a těsto do hladka vymícháme. Nalijeme ho na nektarinky.

Do vaječné směsi přidáme mouku, ve které...

6. Pečení

Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C cca 20 až 25 minut.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C cca 20...

7. 

Po upečení necháme koláč vychladnout. Z okrajů pekáče ho jemně nožem uvolníme. Pekáč rychle otočíme a koláč vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit