Karamelovo-makový zákusek
Famózní zákusek s jemným a nadýchaným karamelovým krémem.
recept,fotorecept,mák,mák,mascarpone,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 250 | gramů | |
cukr krystalový | 3 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 2 | polévkové lžíce | |
džem rybízový | 4 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 6 | gramů | |
mascarpone | 100 | gramů | |
mléko | 150 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 90 | gramů | |
mák | 5 | polévkových lžic | |
máslo | 125 | gramů | |
pudink vanilkový | 15 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 125 | mililitrů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
voda | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
vaječný žloutek 6 ks • cukr krystalový 100 gramů • voda 2 polévkové lžíce
Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme vodu. Vše spolu prošleháme.
3.
kypřicí prášek do pečiva 6 gramů • mouka polohrubá 90 gramů
Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme vodu. Vše spolu prošleháme.
5.
Jemně vmícháme sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.
6.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.
8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů
Do rozpuštěného karamelu přilijeme smetanu, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout.
10.
mléko 150 mililitrů • pudink vanilkový 15 gramů
Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme vychladnout.
12.
džem rybízový 4 polévkové lžíce
Korpus překrojíme na poloviny, jednu z nich natřeme džemem a polovinou krému.
13.
Zakryjeme druhou polovinou korpusu, na který natřeme druhou polovinu krému.
14.
cukr krystalový 3 polévkové lžíce • mák 2 polévkové lžíce
V hrnci upálíme karamel. Vylijeme ho na alobal, posypeme mákem.
15.
Když karamel ztvrdne nadrtíme ho válečkem. Zákusek ozdobíme.
Dobrou chuť!