RECEPTY

Karamelové řezy na oplatce

Karamelové řezy na oplatce

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Recept na famózní zákusek s karamelovým krémem na oříškovém korpusu jemném jako pavučina. Celé je to na oplatce, aby se dal vzít jen tak do ruky a pojídat třeba i z gauče při vánočním filmu.

recept,fotorecept,mléko slazené kondenzované,mandle mleté,dortové oplatky,Zákusky,Vánoční recepty

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

40

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový200gramů
dortové oplatky50gramů
kypřicí prášek do pečiva15gramů
mandle mleté300gramů
mléko slazené kondenzované400gramů
máslo250gramů
strouhanka5polévkových lžic
vaječný bílek6
vaječný žloutek6
voda50mililitrů
čokoláda50gramů

 

Recept

1. 

mléko slazené kondenzované 400 gramů

Uzavřenou plechovku slazeného zahuštěného mléka vaříme ve vodě 2 hodiny. Za tu dobu nám obsah uvnitř plechovky zkaramelizuje.

Uzavřenou plechovku slazeného zahuštěného...

2. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr moučkový 200 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

Žloutky a cukr utřeme do pěny....

3. 

mandle mleté 300 gramů

Přimícháme mleté ořechy.

Přimícháme mleté ořechy....

4. 

kypřicí prášek do pečiva 15 gramů  strouhanka 5 polévkových lžic  voda 50 mililitrů

Strouhanku si smícháme s prosátým práškem do pečiva. Tuto suchou směs přimícháme k základu. Podle potřeby těsto zjemníme vodou.

Strouhanku si smícháme s prosátým práškem do...

5. 

dortové oplatky 50 gramů

Dno pekáče vyložíme souvislou vrstvou dortových oplatek.

Dno pekáče vyložíme souvislou vrstvou...

6. 

vaječný bílek 6 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

7. 

Do základního těsta postupně jemně vmícháme ušlehaný sníh. Celou hmotu rovnoměrně rozetřeme na oplatky.

Do základního těsta postupně jemně vmícháme...

8. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C....

9. 

máslo 250 gramů

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme s připraveným zkaramelizovaným mlékem.

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu,...

10. 

Karamelový krém rozetřeme rovnoměrně na vychladlý korpus.

Karamelový krém rozetřeme rovnoměrně na...

11. 

čokoláda 50 gramů

Na povrch nastrouháme čokoládu.

Na povrch nastrouháme čokoládu....

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit