Kapustnice z hovězím masem
8litrový hrnec té nejskvělejší zelňačky, 18 porcí pro celou velkou rodinu nebo přátele. Podáváme s čerstvým chlebem a podle chuti i s kopečkem zakysané smetany na porci.
recept,fotorecept,hovězí maso - krk,zelí kvašené,Masové polévky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
cibule | 200 | gramů | |
houby sušené | 60 | gramů | |
hovězí maso - krk | 800 | gramů | |
klobása suchá | 400 | gramů | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sádlo | 50 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 4 | litry | |
zelí kvašené | 2.4 | kilogram |
Recept
3.
K cibuli přidáme maso a mícháme dokud se nezatáhne.
4.
sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 3 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • bobkový list 2 kusy
Odstavíme z ohně, přidáme sůl, papriku a ostatní koření. Promícháme...
7.
Po půl hodině přidáme scezené houby k masu. Vaříme dále asi hodinu. Maso musí být až téměř měkké.
8.
zelí kvašené 2.4 kilogram
Kysané zelí vymačkáme (zůstane nám asi 1,8 kg zelí). Zelnou vodu si odložíme a zelí dle potřeby trochu pokrájíme.
9.
Zelí přidáme k masu.
10.
voda 2.5 litru
Přilijeme vodu, promícháme a 15 minut vaříme. Podle požadované kyselosti kapustnice přilijeme zelnou vodu (asi 100-250 ml).
12.
Klobásu přidáme do polévky a 20 minut povaříme.
Dobrou chuť!