Kachní stehna s ořechovou nádivkou
Lahůdka z kachních stehen.
recept,fotorecept,kachní stehna ,ořechy vlašské,Kachní maso,Sezónní recepty
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
Domácí bramborové lokše recept | - | ||
Dušené červené zelí recept | - | ||
kachní játra | 100 | gramů | |
kachní stehna | 6 | ||
ořechy vlašské | 60 | gramů | |
petrželová nať | - | ||
rohlík bílý | 80 | gramů | |
sádlo kachní | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 50 | mililitrů | |
vývar zeleninový | - | ||
švestky sušené | 6 |
Recept
4.
švestky sušené 6 ks • petrželová nať
Umyjeme švestky a nakrájíme je na malé kousky. Opláchneme a nasekáme petrželovou nať. Ořechy, švestky a nať přidáme k rohlíkům.
5.
vejce slepičí 1 kus • sůl ½ čajové lžičky • vývar zeleninový
Přidáme vejce, játra, sůl a trochu kachního vývaru. Promícháme a podle potřeby ještě dolijeme vývar.
6.
kachní stehna 6 ks • sůl
Stehna umyjeme a osolíme. Na stehnech z vrchní části oddělíme kůži od masa a vytvoříme kapsičky.
7.
Kapsičky naplníme nádivkou...
8.
... a uzavřeme kuchyňskou jehlou.
9.
sádlo kachní 100 gramů • voda 50 mililitrů
Vložíme do pekáče na stranu s nádivkou a podlijeme rozpuštěným sádlem a trochou vody. Pečeme zakryté, při 180 °C 60 minut. Stehna obrátíme, opět zakryjeme a pečeme ještě 20-30 minut z druhé strany.
Dobrou chuť!