Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Rychlý recept na šťavnaté kachní masíčko s výbornou sladko-kyselou omáčkou.
recept,fotorecept,kachní prsa ,brusinky sušené,Kachní maso,Recepty francouzské kuchyně,,Bezlepkové
Kachní maso
Recepty francouzské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brusinky sušené | 75 | gramů | |
kachní prsa | 500 | gramů | |
máslo | 15 | gramů | |
ocet balzamikový | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
víno červené suché | 5 | polévkových lžic |
Recept
2.
Prsa položíme kůží dolů na rozehřátou pánev a opékáme 5 minut.
3.
Obrátíme a opékáme z druhé strany dalších 5 minut. Maso nepropichujeme vidličkou, ale obracíme pinzetou nebo vařečkami.
4.
Opečené a zatažené maso vložíme do rozehřáté trouby na 10 min. uvařit. Po vytažení necháme chvíli odstát, aby se uvolnilo napětí v mase a nevytekla při krájení veškerá šťáva.
5.
brusinky sušené 75 gramů • ocet balzamikový 3 polévkové lžíce • víno červené suché 5 polévkových lžic
Na pánvičce si ve výpeku z prsou svaříme brusinky, balzamikový ocet, víno a brusinkový džem.
6.
máslo 15 gramů
Po 15 min. vaření přidáme do omáčky kousek másla a mícháme dokud se nerozpustí v omáčce.
Dobrou chuť!