Kachní prsa na hruškách
Jemná kachní prsa ve sladkokyselé hruškové omáčce. Skutečná lahůdka. Podáváme s bramborovou kaší.
recept,fotorecept,kachní prsa ,hruška,Kachní maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
hruška | 350 | gramů | |
hřebíček celý | 3 | kusy | |
kachní prsa | 400 | gramů | |
olej řepkový | 1 | polévková lžíce | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | - | ||
rozinky | 1 | polévková lžíce | |
sůl | - | ||
voda | 100 | mililitrů |
Recept
4.
rozinky 1 polévková lžíce • hřebíček celý 3 kusy • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • voda 100 mililitrů
Hrušky přidáme k masu, přisypeme rozinky (nebo brusinky), přidáme hřebíček, trochu papriky a podlijeme vodou.
5.
Zakryjeme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut doměkka.
6.
cukr krystalový 1 čajová lžička • citronová šťáva 1 polévková lžíce
Maso vyndáme, hrušky rozmačkáme a vyndáme hřebíček. Omáčku přisladíme a přilijeme citronovou šťavu podle chuti. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.
Dobrou chuť!