RECEPTY

Jemný kynutý knedlík

Jemný kynutý knedlík

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mléko,mouka polohrubá,Knedlíky

Knedlíky

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Knedlíky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko150mililitrů
mouka polohrubá260gramů
olej slunečnicový-
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí½kusu
voda0.05litru

 

Recept

1. 

droždí čerstvé 20 gramů  mléko 150 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky

Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme droždí a necháme ho nabobtnat.

Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme...

2. 

mouka polohrubá 260 gramů  vejce slepičí ½ kusu  sůl ½ čajové lžičky  voda 0.05 litru

Do misky dáme mouku, sůl, vejce, vlažnou vodu a přilijeme kvásek. Rukou mícháme těsto, pokud se epřestane lepit. Poprášíme trochou mouky a odložíme přikryté na 30 minut na teplé místo vykynout.

Do misky dáme mouku, sůl, vejce, vlažnou vodu a...

3. 

Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, upravíme do tvaru knedlíku.

Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený...

4. 

Vaříme v páře 20 minut.

Vaříme v páře 20 minut. ...

5. 

olej slunečnicový

Hotový knedlík jemně natřeme olejem, aby zůstal na povrchu měkký.

Hotový knedlík jemně natřeme olejem, aby...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit