Jemný kynutý knedlík
recept,fotorecept,droždí čerstvé,mléko,mouka polohrubá,Knedlíky
Knedlíky
Kategorie
Knedlíky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 150 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 260 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | ½ | kusu | |
voda | 0.05 | litru |
Recept
1.
droždí čerstvé 20 gramů • mléko 150 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky
Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme droždí a necháme ho nabobtnat.
2.
mouka polohrubá 260 gramů • vejce slepičí ½ kusu • sůl ½ čajové lžičky • voda 0.05 litru
Do misky dáme mouku, sůl, vejce, vlažnou vodu a přilijeme kvásek. Rukou mícháme těsto, pokud se epřestane lepit. Poprášíme trochou mouky a odložíme přikryté na 30 minut na teplé místo vykynout.
3.
Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, upravíme do tvaru knedlíku.
4.
Vaříme v páře 20 minut.
Dobrou chuť!