Jemné smetanové palačinky
Recept na velmi chutné palačinky, které se rozplývají na jazyku.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Palačinky
Palačinky
Kategorie
Palačinky ›
Ingredience
Ingredience
cukr vanilkový | 1 | polévková lžíce | |
džem ovocný | - | ||
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • mléko 200 mililitrů • mouka hladká 200 gramů
Metličkou vmícháme smetanu a mléko. Postupně přimícháváme mouku a vytvoříme hladké tekuté těsto. Palačinky jsou lepší pokud těsto necháme odležet alespoň hodinu. Chcete-li palačinky dělat ke snídani, připravte si těsto ještě večer.
3.
Na rozpálenou pánev nalijeme naběračku těsta a pomůžeme mu rozložit se po celém povrchu dna nakláněním pánve. Když těsto přiměřeně zhnědne na spodní straně a po okrajích, přilijeme trochu oleje po okraji, aby se palačinka uvolnila. Po chvíli obrátíme a usmažíme i z druhé strany do zlatohněda.
4. Servírování palačinek
Nejrychlejší je palačinky potřít džemem a srolovat. Malé děti to tak mají nejraději.
Dobrou chuť!