Jemná hlívová polévka

Jednoduchá, dojemna rozmixovaná, hlívovo- bramborová polévka.
recept,fotorecept,brambory,hlíva ústřičná,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Houbové polévky,Bezlepkové
Houbové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 368 | gramů kcal | |
hlíva ústřičná | 400 1352 | gramů kcal | |
kmín drcený | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 192 | mililitrů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal |
Recept
1.
brambory 400 gramů • sůl 1 čajová lžička • kmín drcený ½ čajové lžičky • voda 2 litry
Brambory očistíme, pokrájíme a dáme vařit do vody se solí a kmínem.

2.
hlíva ústřičná 400 gramů
Hlívu omyjeme, rozebereme a po pěti minutách přidáme k bramborám. Spolu vaříme 20 minut.

3.
Část vařené hlívy odebereme a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem.

4.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • sůl • máslo
Rozmixovanou polévku uvedeme znovu do varu, přilijeme mléko, podle chuti dosolíme, nebo přidáme zeleninové dochucovadlo bez glutamanu. Nakonec vmícháme kousek másla.

5.
Servírujeme s pokrájenou hlívou, kterou jsme před rozmixováním odebrali. Posypeme petrželkou.

Dobrou chuť!