Jednoduchá kuřecí polévka
Recept na přípravu vynikající domácí kuřecí polévky se zeleninou.
recept,fotorecept,kuřecí hřbety,mrkev,celer,Masové polévky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
celer | 150 | gramů | |
cibule | 50 | gramů | |
kapusta růžičková | 5 | ||
kmín mletá | ¼ | čajové lžičky | |
koření nové | 2 | kusy | |
kuřecí hřbety | 3 | kusy | |
mrkev | 3 | kusy | |
pepř černý celé | 6 | ||
petržel | 1 | kus | |
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
voda | 1.5 |
Recept
1. Vývar
voda 1.5 L • kuřecí hřbety 3 kusy • sůl ¾ čajové lžičky • pepř černý celé 6 ks • koření nové 2 kusy • kmín mletá ¼ čajové lžičky
Kuřecí řbety omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme sůl a přivedeme do varu. Sebereme pěnu, přidáme pepř, kmín a na nejnižším stuoni vaříme asi hodinu, aby byl vývar čirý.
2.
mrkev 3 kusy • petržel 1 kus • celer 150 gramů • cibule 50 gramů • kapusta růžičková 5 ks
Po hodině polévku přecedíme, hřbety vyndáme (obereme maso a vrátíme do polévky), přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, malou cibuli a růžičkovou kapustu (pokud chceme polévku silnější, přidáme jeden slepičí bujón). Vaříme do změknutí zeleniny asi 20 minut.
3.
Před dovařením polévku dochutíme pepřem, zeleninovou solí podle chuti a přidáme nasekanou petrželku. Polévku podáváme s těstovinami do polévky.
Dobrou chuť!