Játrová nádivka jako bábovka
Podáváme jako přílohu k pečenému kuřeti nebo jako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým salátem. Také je vhodná jako nádivka do drůbeže.
recept,fotorecept,rohlík bílý,kuřecí játra,petrželová nať,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 120 | gramů | |
kuřecí játra | 500 | gramů | |
mléko | 50 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 30 | gramů | |
rohlík bílý | 260 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 100 | gramů | |
strouhanka | - | ||
sádlo | - | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1.
rohlík bílý 260 gramů • cibule 120 gramů
Rohlíky nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.
2.
kuřecí játra 500 gramů • vejce slepičí 4 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Játra omyjeme, odblaníme, pokrájíme na větší kousky a spolu s vajíčky přidáme k pečivu. Osolíme, opepříme, ...
3.
mléko 50 mililitrů • petrželová nať 30 gramů
... přidáme trochu mléka a nasekanou petrželku a dobře promícháme. Necháme chvíli odstát ...
6.
Vložíme do ní nádivku.
7.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
8.
Upečenou bábovku necháme lehce vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme teplou.
Dobrou chuť!