Jarní čínská polévka

recept,fotorecept,hlíva ústřičná,zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs),Zeleninové polévky,Čínská kuchyně,Bezlaktózové
Zeleninové polévky
Čínská kuchyně
Ingredience
Ingredience
hlíva ústřičná | 100 338 | gramů kcal | |
koření Čínská směs | 1 16 | čajová lžička kcal | |
olej olivový | 3 396 | polévkové lžíce kcal | |
omáčka ústřičná | 2 13 | polévkové lžíce kcal | |
pórek | 50 23 | gramů kcal | |
sójová omáčka | 3 63 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
těstoviny - nudle polévkové | 50 180 | gramů kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal | |
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) | 200 111 | gramů kcal |
Recept
1. Pórek
olej olivový 3 polévkové lžíce • pórek 50 gramů
Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji.

2. Hlíva
hlíva ústřičná 100 gramů
Hlívu omyjeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k pórku. Zamícháme a chvíli osmahneme.

3. Zelenina
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) 200 gramů • sůl 1 čajová lžička • koření Čínská směs 1 čajová lžička • sójová omáčka 3 polévkové lžíce • omáčka ústřičná 2 polévkové lžíce • voda 2 litry • těstoviny - nudle polévkové 50 gramů
Přidáme míchanou zeleninu, sůl, kořenící čínskou směs, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a vodu. Vaříme 20 minut. Odstavíme z ohně, přisypeme instantní těstovinové nudle a necháme 10 minut pod pokličkou odstát. Promícháme a podáváme.

Dobrou chuť!