Jahodové řezy s agarem
Výborné řezy se zdravou želatinou z mořských řas. Agar je vynikající želírující prostředek, je bez chuti, plný minerálů a s minimálním množstvím kalorií v dávce na jeden koláč. Vytváří kvalitní pevné želé.
recept,fotorecept,jahody, Agar ( prášek ),Zákusky,Bezlaktózové
Zákusky
Ingredience
Ingredience
Agar ( prášek ) | 6 | gramů | |
olej ořechový | 4 | polévkové lžíce | |
cukr krystalový | - | ||
cukr moučkový | 80 | gramů | |
jahody | 400 | gramů | |
med | - | ||
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
ořechy vlašské | 40 | gramů | |
soda bikarbona | 4 | gramy | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | 4 | polévkové lžíce | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept
3.
olej ořechový 4 polévkové lžíce • voda 4 polévkové lžíce • mouka polohrubá 80 gramů • soda bikarbona 4 gramy
Přimícháme olej, vodu a mouku smíchanou s jedlou sodou (kypřícím práškem) - 1/2 čajové lžičky.
4.
Vmícháme sníh z bílků.
5.
ořechy vlašské 40 gramů
Těsto vlijeme do silikonové formy (průměr 30 cm). Posypeme nahrubo nasekanými ořechy.
6.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.
8.
... a každou jahodu od spodu propíchneme brčkem a vytlačíme zelené zbytky stonku. Nakrájíme na plátky.
9.
Plátky jahod poklademe na korpus.
11.
cukr krystalový • med • Agar ( prášek ) 6 gramů
Jahodovou vodu nalijeme do hrnce, osladíme cukrem a medem podle chuti, přisypeme agar a přivedeme do varu.
12.
Zcedíme.
13.
Želatinu pomalu necháme vychladnout do jemného počátečního houstnutí. Rychleji ji vychladíme ve studené vodní lázni.
14.
Nalijeme na koláč.
15.
Při pokojové teplotě ztuhne asi za 30 - 45 minut. Vložíme do ledničky pro rychlejší ztuhnutí.
Dobrou chuť!