Jahodové knedlíčky
Desítkami let a stovkami labužníků ověřený receptík na jemné jahodové knedlíčky posypané křupavou sladkou strouhankou a polité máslem.
recept,fotorecept,jahody,strouhanka,máslo,Sladká jídla
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 3 | polévkové lžíce | |
jahody | 1 | kilogram | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 360 | gramů | |
máslo | 60 | gramů | |
strouhanka | 9 | polévkových lžic | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka polohrubá 360 gramů • mléko 300 mililitrů • vejce slepičí 1 kus
Do mísy si připravíme dva šálky polohrubé mouky. V hrnku přivedeme za stálého míchání k varu dva šálky mléka. Vlijeme mléko k mouce ještě dokud je vřelé a dobře promícháme. Po vychladnutí ještě zapracujeme do těsta jedno vajíčko.
2.
jahody 1 kilogram
Těsto rozválíme na tloušťku cca 3 mm na mírně pomoučeném vále a nakrájíme na čtverečky, do kterých budeme jahody balit. Jejich velikost by měla být přiměřená velikosti jahod (cca 8 x 8 cm).
3.
Zabalené knedlíky odkládáme jemně pomoučené, aby se navzájem neslepily.
4.
Ve větším hrnci přivedeme vodu do velmi jemného varu a naběračkou postupně vkládáme knedlíky. Vaříme 10-15 minut, dokud všechny nevyplavou.
5.
strouhanka 9 polévkových lžic • cukr moučkový 3 polévkové lžíce
Strouhanku s moučkovým cukrem opražíme nasucho na pánvi. Občas promícháme, aby se nepřipálila. Cukr má tendenci karamelizovat a lepit se na dno pánve.
7.
Knedličky servírujeme posypané strouhankou a polité máslem.
Dobrou chuť!