Jahodová roláda

recept,fotorecept,vejce slepičí,jahody,jahody,Rolády
Rolády
Ukuchtil
Počet porcí
10
Hmotnost porce
111 g
Energie porce
163 kcal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 3 117 | polévkové lžíce kcal | |
jahody | 550 237 | gramů kcal | |
mléko | 70 34 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 60 214 | gramů kcal | |
pudink jahodový v prášku | 1 54 | polévková lžíce kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
škrob kukuřičný | 15 55 | gramů kcal | |
želatinový ztužovač | 50 180 | gramů kcal |
Recept

2.
mouka polohrubá 60 gramů • škrob kukuřičný 15 gramů
Přidáme mouku a maizenu. Metličkou vypracujeme těsto, které rozlijeme na plech s pečícím papírem.

3.
Pečeme 15 minut na 180 °C.


5.
cukr moučkový 3 polévkové lžíce
V hrnci smícháme jahody s cukrem, necháme chvíli odstát. Následně přivedeme k varu a za občasného míchání jahody rozvaříme.

6.
pudink jahodový v prášku 1 polévková lžíce • mléko 70 mililitrů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek, směs přidáme k rozvařený jahodám. Promícháme.

7.
želatinový ztužovač 50 gramů • jahody 150 gramů
V menší misce připravíme želatinu podle návodu na obalu. Spolu s kousky jahod ji vmícháme do teplé směsi s rozvařenými jahodami. Promícháme a necháme vychladnout.

8.
Upečený korpus potřeme náplní, zavineme a necháme v chladničce cca 2 hodiny ztuhnout.

Dobrou chuť!