Jablkový krémeš
Podzimní krémeš, plný chutné jablečné náplně s bohatou vrstvou šlehačky. Takhle to přece máme rádi :)
recept,fotorecept,jablka,smetana ke šlehání (30-33% tuku),těsto lístkové,Zákusky,Sezónní recepty
Zákusky
Kategorie
Zákusky › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | čajové lžičky | |
cukr moučkový | 4 | polévkové lžíce | |
jablka | 1200 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 1000 | mililitrů | |
těsto lístkové | 800 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 4 | balení | |
želatina plátková | 10 | gramů |
Recept
1.
těsto lístkové 800 gramů • cukr krystalový 2 čajové lžičky
Dvě listová těsta rozválíme a postupně po jednom upečeme na velkém plechu. Před pečením každé těsto propícháme vidličkou a jemně posypeme cukrem.
2.
jablka 1200 gramů • cukr krystalový 150 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, vložíme do hrnce a přisypeme cukr. Přidáme skořici.
4.
voda 100 mililitrů • želatina plátková 10 gramů
Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu v teplé vodě.
5.
Želatinu přilijeme do jablek a promícháme. Necháme mírně vychladnout.
6.
Na spodní těsto rovnoměrně naneseme jablečnou náplň.
7.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 1000 mililitrů • ztužovač šlehačky 4 balení • cukr moučkový 4 polévkové lžíce
Ze smetan vyšleháme tuhou šlehačku, zašleháme ztužovače a cukr.
8.
Šlehačku rovnoměrně natřeme na vychlazenou jablečnou směs.
9.
Přikryjeme druhým upečeným plátem těsta. Necháme nejméně 2-4 hodiny tuhnout v chladu. Před podáváním posypeme prosátým moučkovým cukrem a nakrájíme.
Dobrou chuť!