Jablkovo-piškotový krémeš
Sytý chutný zákusek.
recept,fotorecept,jablka,piškoty,Zákusky,Sezónní recepty
Zákusky
Kategorie
Zákusky › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
džus jablečný | 100 | mililitrů | |
jablka | 1500 | gramů | |
mléko | 1000 | mililitrů | |
piškoty | 320 | gramů | |
pudink vanilkový | 111 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
těsto lístkové | 400 | gramů |
Recept
2.
cukr krystalový 100 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Jablka zasypeme cukrem, skořicí a promícháme.
3. Příprava pudinku
mléko 1000 mililitrů • cukr vanilkový 20 gramů • pudink vanilkový 111 gramů
Ve studeném mléce rozmícháme pudink s vanilkovým cukrem, přivedeme do varu a vaříme do zhoustnutí.
4. Těsto
těsto lístkové 400 gramů • piškoty 320 gramů • džus jablečný 50 mililitrů
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozválíme a vložíme ji do pekáče. Na těsto poklademe polovinu piškotů těsně vedle sebe. Jemně je pokapeme ovocnou šťávou z jablek, můžeme použít i jablečný džus.
5.
Na piškoty navrstvíme pudink a rovnoměrně ho rozetřeme.
6.
džus jablečný 50 mililitrů
Na pudink rozložíme nastrouhaná jablka, na která opět položíme piškoty. Znovu pokapeme ovocnou šťávou.
7.
Rozválíme druhou polovinu těsta, položíme ji na piškoty, jemně rukama přitlačíme a propícháme vidličkou. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 25 minut. Upečený zákusek posypeme cukrem.
Dobrou chuť!