Jablečný podzimní pohár
Chutný pamlsek pro sychravé nedělní odpoledne.
recept,fotorecept,jablka,rozinky,piškoty dlouhé,ořechy vlašské,Dezerty v sklenici,Sezónní recepty
Dezerty v sklenici
Kategorie
Dezerty v sklenici › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Ořechy › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 | gramů | |
jablka | 500 | gramů | |
mléko | 500 | mililitrů | |
máslo | 10 | gramů | |
ořechy vlašské | 40 | gramů | |
piškoty dlouhé | 8 | ||
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
rozinky | 40 | gramů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky |
Recept
2.
máslo 10 gramů • skořice mletá ½ čajové lžičky
V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme jablka a skořici, promícháme a chvíli podusíme.
3.
cukr krystalový 40 gramů • rozinky 40 gramů
Přisypeme cukr, přidáme omyté rozinky, promícháme a opět chvíli podusíme. Odstavíme z ohně.
4.
mléko 500 mililitrů • cukr krystalový 40 gramů • pudink vanilkový 40 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink.
5.
piškoty dlouhé 8 ks • ořechy vlašské 40 gramů
Do vyšších širších sklenic nalámeme dlouhé piškoty (do každé sklenice 2 ks). Na piškoty rozdělíme 2/3 jablek a rovnoměrně rozdělíme pudink. Navrch rozdělíme třetinu jablek, která nám zůstala a posypeme je sekanými ořechy. Necháme vychladit a podáváme.
Dobrou chuť!