Jablečný koláč z křehkého těsta
Ultra rychlý podzimní jablečný koláč z křehkého těsta na zpříjemnění pracovního odpoledne.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Jablkové koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 60 | gramů | |
cukr skořicový | 1 | polévková lžíce | |
jablka strouhané | 600 | gramů | |
kokos | 3 | polévkové lžíce | |
kokos strouhaný | 100 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
máslo | 200 | gramů | |
rozinky | 3 | polévkové lžíce | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 200 gramů • kokos strouhaný 100 gramů • vejce slepičí 1 kus • cukr moučkový 60 gramů • máslo 200 gramů
Z daných ingrediencí zpracujeme těsto. Těsto zpracujeme rychle, tuk se rychle rozpouští a při pomalém zpracování se těsto lepí na ruce a trhá.
2. Těsto rozválíme
Vypracované těsto ve tvaru bochníku vložíme na hodinu do chladu. Zchlazené těsto rozdělíme na dvě části, jednu část vyválíme na moukou vysypané podložce do co největšího tvaru (těsto se začne po čase trhat). Rozválené těsto přeneseme do kruhové dortové formy nebo do kruhové formy na koláč, prsty přitlačíme a roztáhneme. Formu není třeba vymastit tukem, těsto je dost mastné.
3. Náplň
jablka strouhané 600 gramů • rozinky 3 polévkové lžíce • cukr skořicový 1 polévková lžíce • kokos 3 polévkové lžíce
Nastrouháme jablka a přidáme kokos, rozinky, skořicový cukr. Vše spolu promícháme.
4. Naplníme
Náplň rozložíme na plát těsta v kulaté formě, přikryjeme druhým plátem těsta.
5. Pečeme
Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme 20-30 minut.
Dobrou chuť!