Jablečný chlebíček
Výborný koláček na dny všední i sváteční.
recept,fotorecept,jablka,čokoláda na vaření,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
jablka | 300 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | čajové lžičky | |
kandované ovoce mix | 100 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ | čajové lžičky | |
mandlové lupínky | 0 | ||
mléko | 50 | mililitrů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
máslo | 15 | gramů | |
pšeničná krupice | 200 | gramů | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy | |
čokoláda na vaření | 100 | gramů |
Recept
3.
vaječný žloutek 3 kusy • cukr krystalový 100 gramů
Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem.
4.
mléko 50 mililitrů • kakao - prášek 2 čajové lžičky • kypřicí prášek do pečiva ½ čajové lžičky
K žloutkům přilijeme a vmícháme mléko, přidáme jablka s krupicí, kakao a kypřící prášek. Vše dobře promícháme.
5.
vaječný bílek 3 kusy • máslo • mandlové lupínky • mouka polohrubá
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta. Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem, vysypeme mandlovými lupínky a moukou.
6.
kandované ovoce mix 100 gramů
Těsto nalijeme do formy, přidáme kandované ovoce, které pomocí vidličky jemně do těsta zapracujeme. Namísto ovoce můžeme vmíchat do těsta rozinky nebo nasekané ořechy. Případně kombinaci těchto ingrediencí.
7.
Chlebíček pečeme při teplotě 175 °C asi 35 minut.
8. Pro dny všední ...
Upečený chlebíček necháme ve formě vychladnout a pak ho vyklopíme. Nakrájíme a můžeme podávat.
9. Pro dny sváteční ...
čokoláda na vaření 100 gramů • máslo 15 gramů
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s kouskem másla.
10.
Pomocí štětce chlebíček natřeme čokoládou.
Dobrou chuť!