Jablečno-ořechové košíčky
Křehké košíčky plné zdravých ořechů a jablek.
recept,fotorecept,ořechy vlašské,jablka,Košíčky,Sezónní recepty
Košíčky
Kategorie
Košíčky › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Ořechy › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
cukr krystalový | - | ||
jablka | 200 | gramů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
ořechy vlašské | 120 | gramů | |
povidla švestková | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • máslo 100 gramů • vejce slepičí 1 kus • voda 2 polévkové lžíce
Do mísy navážíme mouku, přidáme na menší kousky nakrájeného máslo, vejce a vodu. Vše spolu rukou vypracujeme. Kompaktní máslové těsto necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.
2.
jablka 200 gramů • citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky a pokapeme citronovou šťávou.
4.
mouka polohrubá • povidla švestková
Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každý kus těsta rozválíme na pracovní desce, posypané moukou, do tvaru malých formiček, do nich těsto vtlačíme. Na těsto rovnoměrně rozdělíme ořechy. Na ořechy dáme lžičku švestkových povidel a snažíme se je rozetřít.
5.
Na ořechy poukládáme jablka a posypeme je cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.
Dobrou chuť!