Jablečno-ořechové košíčky

Křehké košíčky plné zdravých ořechů a jablek.
recept,fotorecept,ořechy vlašské,jablka,Košíčky
Košíčky
Kategorie
Košíčky › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Ořechy › Sezona - Jablka (podzim) ›Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
cukr krystalový | 0 ?? | kcal | |
jablka | 200 122 | gramů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 120 809 | gramů kcal | |
povidla švestková | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 2 0 | polévkové lžíce kcal |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • máslo 100 gramů • vejce slepičí 1 kus • voda 2 polévkové lžíce
Do mísy navážíme mouku, přidáme na menší kousky nakrájeného máslo, vejce a vodu. Vše spolu rukou vypracujeme. Kompaktní máslové těsto necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.

2.
jablka 200 gramů • citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky a pokapeme citronovou šťávou.


4.
mouka polohrubá • povidla švestková
Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každý kus těsta rozválíme na pracovní desce, posypané moukou, do tvaru malých formiček, do nich těsto vtlačíme. Na těsto rovnoměrně rozdělíme ořechy. Na ořechy dáme lžičku švestkových povidel a snažíme se je rozetřít.

5.
Na ořechy poukládáme jablka a posypeme je cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.

Dobrou chuť!