Jablečno-čokoládová pomazánka
Chutná domácí "nutela" dětem k snídani. Podáváme natřenou na rohlíku, čerstvém chlebu nebo vánočce. Můžeme ji použít i při přípravě koláčů nebo zákusků.
recept,fotorecept,jablka,čokoláda,Pomazánky,Bezlepkové,Sezónní recepty
Pomazánky
Kategorie
Pomazánky › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 750 | gramů | |
jablka | 3 | kilogramy | |
kakao - prášek | 100 | gramů | |
voda | 400 | mililitrů | |
čokoláda | 100 | gramů | |
škrob kukuřičný | 120 | gramů |
Recept
1.
jablka 3 kilogramy • voda 400 mililitrů
Jablka očistíme, pokrájíme, přilijeme vodu a uvaříme do měkka.
2.
škrob kukuřičný 120 gramů • kakao - prášek 100 gramů
Jablka necháme částečně vychladnout, potom je umixujeme ponorným mixérem, přidáme kukuřičný škrob, kakao a opět umixujeme.
3.
cukr krystalový 750 gramů • čokoláda 100 gramů
Směs vrátíme na oheň a přivedeme do varu. Přisypeme cukr a přidáme čokoládu. Mícháme do zhoustnutí.
4.
Horký krém naplníme do menších sklenic. Hned uzavřeme víčkem ...
5.
... a sklenice otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout v pokojové teplotě. Skladujeme v chladu.
Dobrou chuť!