Jablečné palačinky ze špaldové mouky
Chutné palačinky ze zdravější mouky.
recept,fotorecept,jablka,mouka hladká špaldová T630,Palačinky,Sezónní recepty
Palačinky
Kategorie
Palačinky › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
cukr vanilkový | 1 | čajová lžička | |
jablka | 3 | kusy | |
mléko | ½ | litru | |
mouka hladká špaldová T630 | 250 | gramů | |
olej řepkový | 1 | polévková lžíce | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
2.
mléko ½ litru • mouka hladká špaldová T630 250 gramů • vejce slepičí 3 kusy • skořice mletá ½ čajové lžičky • cukr vanilkový 1 čajová lžička • olej řepkový 1 polévková lžíce
Uvedené ingredience, spolu s připravenými jablky důkladně rozmixujeme.
3.
Na rozpálenou pánev nalijeme naběračku těsta a pomůžeme mu rozložit se po celém povrchu dna nakláněním pánve. Když těsto přiměřeně zhnědne na spodní straně a po okrajích, přilijeme trochu oleje po okraji, aby se palačinka uvolnila. Po chvíli obrátíme a usmažíme i z druhé strany do zlatohněda.
Dobrou chuť!