Jablečné kostky
Šťavnatá vařená jablka v listovém těstě.
recept,fotorecept,jablka,těsto lístkové,Štrúdly,Sezónní recepty
Štrúdly
Kategorie
Štrúdly › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
jablka | 2500 | gramů | |
kyselina citronová | ¼ | čajové lžičky | |
pudink vanilkový | 74 | gramů | |
semínka slunečnicová | - | ||
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 400 | mililitrů |
Recept
1.
jablka 2500 gramů • cukr krystalový 150 gramů • skořice mletá 2 čajové lžičky • kyselina citronová ¼ čajové lžičky • voda 100 mililitrů
Menší jablíčka omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Neloupeme. Vložíme je do hrnce, nasypeme cukr, skořici, kyselinu citronovou a podlijeme vodou.
2.
Uvedeme do varu a za občasného míchání 15 minut vaříme pod pokličkou. Necháme ve vodní lázni, ve studené vodě vychladnout.
4.
voda 300 mililitrů • pudink vanilkový 74 gramů
Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a přidáme jej k vychlazeným jablkům.
5.
Plech (42 x 32 cm) vyložíme pečícím papírem. Vložíme jedno těsto a kraje zlehka povytáhneme na okraj. Nalijeme jablkovou náplň.
6.
Zakryjeme druhým těsten a propícháme vidličkou.
7.
vejce slepičí 1 kus • semínka slunečnicová
Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky (sekanými ořechy apod.).
8.
Pečeme v rozehřáté troubě 20 minut při teplotě 200 °C, pak teplotu zvýšíme a dopečeme 5 minut při teplotě 225 °C.
Dobrou chuť!