Jablečná žemlovka z toastového chleba
recept,fotorecept,chléb toastový,jablka,jablka,Sladká jídla,Recepty na jídla pro děti,Sezónní recepty
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla › Recepty na jídla pro děti › Sezónní recepty › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) ›
Ingredience
Ingredience
chléb toastový | 720 | gramů | |
cukr moučkový | 12 | polévkových lžic | |
jablka | 600 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 400 | mililitrů | |
máslo | - | ||
rozinky | 100 | gramů | |
tvaroh jemný hrudkový | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy |
Recept
2.
chléb toastový 720 gramů • cukr moučkový 2 polévkové lžíce
Do pekáče vložíme 8 ks toastového chleba a posypeme cukrem.
3.
jablka 300 gramů
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Rovnoměrně je rozložíme na první vrstvu chleba. Přikryjeme druhou vrstvou chleba.
4.
tvaroh jemný hrudkový 500 gramů • cukr moučkový 4 polévkové lžíce • rozinky 100 gramů
Tvaroh smícháme s cukrem a umytými rozinkami.
5.
Tvaroh rozložíme na druhou vrstvu chleba.
6.
cukr moučkový 2 polévkové lžíce • jablka 300 gramů
Přikryjeme třetí vrstvou chleba, posypeme cukrem a opět rozložíme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Zakryjeme čtvrtou vrstvou chleba.
7.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů • cukr moučkový 2 polévkové lžíce • vaječný žloutek 4 kusy
V mléce rozmícháme cukr a žloutky.
8.
Obsah pekáče zalijeme nálevem. Pekáč zakryjeme.
9.
Pečeme 30 min. při teplotě 200 °C.
10.
vaječný bílek 4 kusy • cukr moučkový 2 polévkové lžíce
Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh a zamícháme do něj cukr.
11.
Sníh natřeme na upečenou žemlovku.
12.
10 minut zapečeme.
Dobrou chuť!