Jablečná žemlovka s pudinkem

Žemlovka téměř jako zákusek. Při servírování je vhodné polít žemlovku kyselejší ovocnou šťávou.
recept,fotorecept,jablka,pudink vanilkový,Sladká jídla,Recepty na jídla pro děti
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla › Recepty na jídla pro děti › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 603 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 12 44 | gramů kcal | |
jablka | 800 488 | gramů kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
mléko nízkotučné 0,5% | 1 390 | litr kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
pudink vanilkový | 120 426 | gramů kcal | |
rohlík bílý | 5 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept

2.
rohlík bílý 5 ks • cukr vanilkový 12 gramů • cukr krystalový 100 gramů
Rohlíky nakrájíme, přidáme k nim jablka a oba cukry.

3.
máslo • mléko 200 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a utlačíme. Vajíčka rozmícháme s mlékem a rohlíky zalijeme.

4.
mléko nízkotučné 0,5% 1 litr • pudink vanilkový 120 gramů • cukr krystalový 50 gramů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek s cukrem. Vaříme do zhoustnutí.

5.
Pudink nalijeme na mlékem nasáklé rohlíky.

6.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 30-40 minut.

7.
Před podáváním necháme řádně vychladit, pudink nesmí být teplý, jinak by se nedala žemlovka krájet.

Dobrou chuť!