Jablečná harmonika

Jemný a šťavnatý koláč, který si hned zamilujete.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Jablkové koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 60 242 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr vanilkový | 2 145 | kusy kcal | |
jablka strouhané | 4 ?? | kusy kcal | |
mléko | 1 3 | čajová lžička kcal | |
piškoty dlouhé | 1 ?? | balení kcal | |
rozinky | 0 ?? | kcal | |
skořice mletá | 0 ?? | kcal | |
tvaroh měkký | 500 595 | gramů kcal | |
těsto lístkové | 1 ?? | kus kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1. Příprava tvarohové náplně
tvaroh měkký 500 gramů • cukr krystalový 60 gramů • cukr vanilkový 2 kusy • rozinky • vaječný žloutek 1 kus
Tvaroh s cukrem promícháme, přidáme žloutek a rozinky.

2.
těsto lístkové 1 kus
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále tak, aby trochu přečnívalo z plechu.

3.
piškoty dlouhé 1 balení • jablka strouhané 4 kusy • skořice mletá
Pomocí válečku přendáme těsto na plech. Do středu těsta střídavě poklademe piškoty a jablka, které posypeme skořicí. Pokud jsou jablíčka kyselá, můžeme je jemně pocukrovat.

4.
Naneseme tvarohovou nádivku.

5.
vejce slepičí 1 kus • mléko 1 čajová lžička
Přečnívající těsto z obou stran přeložíme přes koláč tak, aby se ve středu koláče téměř dotýkaly. Pokud nám zůstali odřezky z těsta, můžeme z nich na povrch koláče udělat mřížku. Potřeme rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka.

6.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 20-25 minut dozlatova. Ještě horký koláč poprášíme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!