Hummus
Výborné jídlo z cizrny, které je neodmyslitelnou součástí kuchyně středního východu.
recept,fotorecept,cizrna sušená,Slané chuťovky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
cizrna sušená | 200 | gramů | |
pepř bílý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tahini | 2 | polévkové lžíce | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
2.
Na druhý den ji propláchneme studenou vodou a dáme mírně vařit cca 50 minut.
3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky • citronová šťáva 1 polévková lžíce
Vychlazenou uvařenou cizrnu důkladně rozmixujeme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Podle potřeby přidáme postupně tolik studené vody, abychom získali kašovitou konzistenci.
4.
tahini 2 polévkové lžíce
Na závěr přimixujeme tahini. Nevadí pokud je konzistence příliš tekutá, při zahřívání se část vody odpaří a hummus zhoustne.
5.
Servírujeme na mnoho různých způsobů. Například pokapaný olejem a posypaný paprikou. Vhodné je ho podávat s uvařenou celou cizrnou, dušenou zeleninou či masem a pod. Chutný je s arabským chlebem.
Dobrou chuť!